XVIII “Сремска куленијада” у Ердевику


Манифестације из годину у годину, имају све важније место међу савременим туристичким производом Србије па и Војводине. Оне представљају јединствен доживљај за посетиоце кроз који се остварују жеље за упознавањем културе, за дружењем, непосредним учешћем и забавом. У оквиру својих активности на промоцији и унапређењу квалитета и обогаћивању садржаја туристичке понуде Региона Срема, ПКС – РПК Сремска Митровица, општина Шид – ТО Шид, КОЦ Шид и МЗ Ердевик, планирају да и ове године организује 18-ту по реду ’’Сремску куленијаду’’ у Ердевику 03. јуна.

“Сремска куленијада“ је јединствен фестивал за цео Срем који интегрише и афирмише широк спектар културне разноликости региона и његове економске потенцијале када је храна и туризам у питању.

Широм Срема се одржавају бројне манифестације које су посвећени разноликим културним традицијама али ниједна није посвећена аутохтоном производу -кулену. На тај начин “Сремска куленијада“ промовише, негује и слави највреднији и најатрактивнији производ од свињског меса-кулен.

Добра инфраструктура, број излагача и посетилаца, понуда региона, подршка спонзора је добар и довољан разлог да се крене у организацију и ове 18. “ Сремске куленијаде“.

Куленијада је такмичење физичких и правних лица у традиционалној производњи кулена у природном и вештачком омотачу, са богатом понудом црвених и белих вина и целодневним културно-уметничким програмом.Програм Куленијаде се састоји из такмичарског и излагачко-ревијелног дела. У такмичарском делу учесници су произвођачи кулена,  у излагачком су произвођачи других прехрамбених производа, вина, ракије, сирева, пецива док у ревијалном делу учествују културно-уметничка друштва из Срема.za društvene mreže