KONSTITUISAN PARLAMENT PRIVREDNIKA PRIVREDNE KOMORE SRBIJE REGIONALNE PRIVREDNE KOMORE SREMSKOG UPRAVNOG OKRUGA


U Regionalnoj privrednoj komori Sremskog okruga, dana 06.06.2017. konstituisan je Parlament privrednika, koji će imati ključnu ulogu u novoj komorskoj organizaciji. Parlament privrednika RPK Sremskog upravnog okruga broji 35 članova, i to birani po teritorijalnom (18 članova) i po granskom principu (17 članova), na koji se način obezbedila ravnomerna zastupljenost interesa sremske privrede.

Za predsednika Parlamenta izabran  je Dalibor Berić , direktor IGB AUTMOTIVE COMP doo  iz Inđije, dok je za zamenika predsednika Parlamenta izabran Dragan Đorđević NIPD Sremske novine doo Sremska Mitrovica.

Tokom sednice doneta je i Odluka o izboru članova Skupštine Privredne komore Srbije:

  1. Mirjana Vasiljević Nikić, VICTORIAOIL ad Šid
  2. Dalibor Berić, direktor IGB AUTMOTIVE COMP doo Inđija
  3. Ramo Adrović, MITROS doo Sremska Mitrovica

Na sednici su pored predstavnika sremskoh privrednih subjekata prisustvovali i:

Tatjana Petrić direktor sekrora usluga PKS koja je predstavila usluge namnjene privrednicima jedinstvenog komorskog sistema Gordana Tiodorović direktor pravno-političkog odeljenja koja je održala prezentaciju efekata sive ekonomije na poslovanje privrede u Republici Srbiji, kao i predlog mera za njeno suzbijanje i Danka Mićović specijalni sacetnik u PKS.

Članovi Parlamenta će davati predloge, inicijative, mišljenje o svim propisima, merama, i strategijama koje se tiču privrede i svakodnevnog poslovanja privrednika i time doprineti stvaranju boljeg i prihvatljivijeg privrednog ambijenta u kom privrednici  posluju.