ПРЕДСТАВНИЦИ ПКС – РПК СРЕМСКА МИТРОВИЦА ПРИСУТНИ НА ЈЕСЕЊЕМ ДАНУ ПОЉА


У организацији Пољопривредне стручне службе „Сремска Митровица“  је у четвртак 31. августа одржан Јесењи дан поља , на којем су били присутни и представници  семенских кућа, пољопривредни произвођачи ратарских култура и ПКС РПК Сремска Митровица.  Том приликом су се обишле огледне парцеле у Великим Радинцима,на којима су засејани хибриди кукуруза, соје, сунцокрета, шећерне репе свих домаћих и страних семенских кућа које су присутне у широкој производњи на овом терену, као и огледне парцеле са примењеним  заштитним средствима.

Директор Пољопривредне стручне службе „Сремска Митровица“, дипл.инг.  Жарко   Сувић је отворио дане поља, а др Владимир Марић  је представио програм  рада.  Он је  рекао да је на огледним парцелама примењена агротехника  која је заступљена у широкој производњи  и да огледи  нису наводњавани јер за то  нису постојале техничке могућности, на  парцелама не постоје заливни системи. И поред тога  усеви су у доста добром стању.

На парцелама су истакнуте и табле са наведеном примењеном агротехником.

Разгледање огледних поља,  у присуству представника семенских кућа,  ће помоћи пољопривредним произвођачима при одабиру семена и хемијских средстава  у наредним годинама