УЗ ПРИСУСТВО ПРЕДСТАВНИКА ШКОЛЕ, УНИВЕРЕКСПОРТА И ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА У СТАРОЈ ПАЗОВИ


25.09.2017. године потписивањем уговора између Економско-трговинске школе „Вук Караџић“ и Универеxпорта д.о.о. уз присуство представника ПКС РПК Сремског управног округа, званично је започет процес дуалног образовања, које ће се реализовати од ове школске године.

Шест ученика који су се определили за образовни профил трговаца ће у наредне  три године практични део наставе обављати у просторијама трговинског ланца Универеxпорта у Старој Пазови, под надзором инструктора, добиће радне униформе, накнаду за рад а по завршетку школовања очекује их извесно запослење.

Према речима директорице школе Драгославе Мићић велике су потребе тржишта рада на подручју рада трговца и примаран циљ школе јесте да њихови ученици буду у потпуности спремни и обучени да одмах по завршетку школовања заснују радни однос, односно примене знање које су стекли у школи без даљег дошколовања и обука. Дуални модел стручног образовања, истиче Драгослава Мићић, подразумева да ученици по упису школе заснују и радни однос у компанијама које их, упоредо са школовањем за одређено занимање, оспособљавају знањем и вештинама потребним за практичан рад.