Одржан 11 „Регионални сајам привреде„ Нова Пазова


У организацији ПКС РПК Сремска Митровица и Општине Стара Пазова, завршен је XI ’’Регионални сајам привреде’’. Сајам је одржан 05. и 06. октобра 2017.године на комплексу спортско-рекреативних базена у Новој Пазови.

И ове године, на већ препознатљивом пословном догађају, наступило је око 150 излагача, међу којима су се, поред значајног броја привредника из сремских општина, нашли и привредници из свих крајева Србије и околних земаља из региона.

Бројним посетиоцима Сајма на свечаном отварању обратили су се в.д. директор РПК Сремска Митровица, Ђорђе Божић, потпредседник Привредне коморе Србије, др Зоран Вујовић,

председник  Општине  Стара Пазова, Ђорђе Радиновић а Сајам је отворио Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић.

У оквиру 11. „Регионалног сајма привреде„ одржани су бројне презентације као што су ; „Државна помоћ – програми подршке микро, малим и средњим предузећима – актуелни програми“ коју су одржали представници Центра за привредна питања ПКС, Регионалне развојне  агенције  Срем, Развојног фонда  АП Војводине и Националне службе за запошљавање Филијале  Сремска Митровица.

Одржане су и следеће презентације „Израда бизис плана у пољопривреди„, „Здравље – енергија – екологија“,  „Имплементација дуалног образовања у Србији“,  „Сви добијају када сива економија губи“.

Другог дана Сајма, на Сајму запошљавања потребе за радницима исказало је 20 послодаваца из старопазовачке и инђијске општине и то за око 400 радника различитих квалификација и стручних спрема.