Sremski poljoprivredni sajam „AgroSirm”


1

U Sremskoj Mitrovici, 12. i 13. oktobra, održan je prvi Sremski poljoprivredni sajam „AgroSirm”. Sajam je svečano otvorio gradonačelnik Sremske Mitrovice, Vladimir Sanader, a među brojnim gostima, bio je i ministar poljopriverede, Branislav Nedimović.

Organizatori Sajma su Grad Sremska Mitrovica, PKS Regionalna privredna komora Sremskog upravnog okruga i KPZ Sremska Mitrovica (PJ “Dubrava” i Konjički klub “Srem”).

Generalni sponzor Sajma bila je kompanija Dunav osiguranje koji je imao promociju osiguranja poljoprivrednih površina.

Sajam je nastao kao nastavak prošlogodišnje Izložbe poljoprivredne mehanizacije domaćih proizvođača.

Pored izložbe poljomehanizacije i programa posvećenog poljoprivredi, organizovan  je i  gastro-turistički deo gde su se predstavila udruženja žena, proizvođači mesa, vina, rakija…

Organizatori su želeli da sajmom doprinesu promociji grada i poljoprivrede ali i da približimo poljoprivrednim proizvođačima – posetiocima sva dostignuća i aktuelnosti u poljoprivredi.

Od pratećih sadržaja u okviru Sajma, održalo se: takmičenje farmera u spretnosti upravljanja traktorom, nagradna igra „Obuj traktor„ koju je organizovalo doo Mitas Ruma,  jahanje konja, kuvanje kotlića i vojničkog pasulja.