Aкција „Пријатељ породице„


Привредна комора Србије у сарадњи са Кабинетом министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику покренули су доделу признања „Пријатељ породице“ у оквиру које ће бити изабране најбоље фамилy-фриендлy компаније, које су најуспешније ускладиле рад и родитељство.

За признање „Пријатељ породице 2018“ компаније конкуришу добром праксом и стандардима које примењују у усклађивању рада и родитељства. Кандидати се пријављују попуњавањем упитника,  електронским путем, на сајту акције „Пријатељ породице“ – www.prijateljporodice.rs

Признање ће понети предузећа, која су уз добре пословне резултате, изградила породично – пријатељско окружење и имају најбоље примере праксе, на основу пет група критеријума: тржишно – финансијски показатељи пословања; усвојени стандарди и пракса у погледу усклађивања рада и родитељства; резултати у области усклађивања рада и родитељства; перцепција стручне јавности, потрошача и самих запослених; оцене стручног жирија.

Методологија избора представља комбинацију најразвијенијих светских методологија у овој области, прилагођену конкретним циљевима, пословном и законодавном оквиру Републике Србије.

Избор најуспешнијих обавља се у три категорије: малих и средњих предузећа, великих предузећа и јавних предузећа/већински државна предузећа.

Компаније имају могућност и да на сајту акције поставе промотивни текст и лого компаније, како би се представили потрошачима и екстерној јавности.