ОНАснаживање: Конкурс за доделу мини грантова зе економско оснаживање жена


Фондација “Фонд Б92” расписала је у петак, 9. новембра 2018. конкурс под називом “Економско оснаживање жена” у ком ће 15 пословних идеја жена са територија општина Сремска Митровица, Панчево и Сомбор имати прилику да добију бесповратна средства у износу до 250.000 динара.

Циљ конкурса је развој женског предузетништва, као и развој новооснованих или постојећих бизниса жена са територије општина Сремска Митровица, Панчево и Сомбор.

Укупан фонд за доделу бесповратних средстава износи 3.750.000,00 динара, а планирано је да се у свакој од три поменуте општине додели по 5 грантова. На конкурс се могу пријавити сва правна лица којима управљају жене и/или чији су власници жене са територије општина Сремска Митровица, Панчево и Сомбор: мале задруге, удружења грађанки, предузетнице, друштва са ограниченом одговорношћу, занатске радионице, пољопривредна газдинства, итд.

Рок за подношење пријава је недеља, 25. новембар 2018. године, а текст јавног позива можете преузети овде.

За сва додатна питања у вези са процедуром пријављивања на конкурс заинтересоване се могу јавити на имејл onasnazivanje@fondb92.org или на телефон 011/3284534 (радним данима од 10 до 16 сати).

Конкурс „Економско оснаживање жена“ спроводи се у оквиру пројекта “ОНАснаживање” у партнерству Фондације “Фонд Б92”, Смарт Колектива и удружења “Добра башта”. Реализацију пројекта је омогућио Фонд Уједињених нација за заустављање насиља према женама.