IZJAVA O NAMERI ZA UKLjUČIVANjE U DUALNO OBRAZOVANjE


U toku je planiranje upisa učenika u srednje škole za školsku 2019/2020. godinu po dualnom modelu obrazovanja, koji Privredna komora Srbije realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 Poslodavci koji žele da se uključe, popunjavaju IZJAVU O NAMERI ZA UKLjUČIVANjE U DUALNO OBRAZOVANjE i šalju je odgovornoj osobi u Privrednoj komori Srbije najkasnije do 31. januara 2019. godine. Izjava o nameri, uputstvo za popunjavanje i adresa na koju se šalje izjava nalaze se u prilogu.

 Na bazi prikupljenih Izjava o nameri, Privredna komora Srbije formira Predlog o potrebama privrede za budućim kadrovima i dostavlja ga Ministarstvu prosvete, nauke i tehnoloiškog razvoja na osnovu koga se donosi odluka o strukturi upisa u srednje škole za dualni model obrazovanja– broju učenika i odeljenja za svaku opštinu i grad na teritoriji Republike Srbije.

 Konačnu odluku Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja doneće objavljivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole koji se očekuje krajem aprila 2019. godine.

Popunjene izjave možete slati na mail bojan.santovac@pks.rs ili poštom na adresu

Privredna komora Srbije

RPK Sremska Mitrovica

Kralja Petra I 4/2

22000 Sremska Mitrovica

Prilozi:

Izjava o nameri

Uputstvo za popunjavanje