BEZBEDNOST DEČJIH IGRALIŠTA NA OTVORENOM PROSTORU


Ministarstvo privrede je donelo novi tehnički propis u cilju regulisanja oblasti BEZBEDNOSTI DEČJIH IGRALIŠTA NA OTVORENOM PROSTORU.

 

Tim povodom, Ministarstvo privrede u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, organizuje obuku, u cilju podizanja svesti privrednih subjekata, nadležnih organa i drugih zainteresovanih strana koje primenjuju Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta,

koja će se održati

28. januara 2019. godine sa početkom u 11 časova

u sali 2 Gradske kuće Sremska Mitrovica

u ulici Svetog Dimitrija 13 u Sremskoj Mitrovici

 

Cilj obuke je da se predstave bitni zahtevi Pravilnika, da se zainteresovanim stranama pruže informacije o tome ko i kako vrši ocenjivanje usaglašenosti kako opreme za dečja igrališta tako i potrebnih površina, kao i igrališta u celini, da se upoznaju slušaoci sa  ispravama i oznakama usaglašenosti, sa sadržajem informativne table, kao i da se jasno definišu obaveze vlasnika dečjih igrališta.

Obuka je namenjena onima koji su uključeni u projektovanje, izgradnju, održavanje, nabavku i procese odlučivanja u vezi sa dečjim igralištima, odnosno svim privrednim subjektima (proizvođačima, uvoznicima i distributerima), lokalnim samoupravama, vlasnicima privatnih vrtića, benzinskih stanica, ugostiteljskih objekata i sl.

Obuka je besplatna, ali zbog ograničenog broja mesta prijave su neophodne, te molimo sve zainteresovane da pošalju potvrdu elektronskim putem najkasnije do 25. januara 2019. godine na zorana.karalic@pks.rs